wrights-terrace-prahran-exterior-rear

Wrights Terrace

Prahran, 2003

Reflecting the owner’s sense of flair and focus on her wellbeing; this inner Melbourne project utilises an inverse veneer construction technique. Hebel block work is placed internally where its excellent thermal qualities can provide the most benefit. The light lightweight timber is used externally to insulate and protect it from direct weather and extreme temperature changes.

Featured in Contemporary Home, Solar House Day, Museum Smart Home Initiative and Smart Water Fund, this house achieves a 65% saving in mains water consumption.

This exemplar project was selected for Melbourne Open House Lecture Series


the client wished for their kitchen to not look like kitchen so we integrated the beauty of timber with function and flexibility

This environmentally sustainable design reflects the owner’s sense of flair and focus on her wellbeing; this inner Melbourne project utilises an inverse veneer construction technique.

Wrights Terrace concrete seat plinth

Related projects

extension to a heritage home

Heritage Re-invention

eme design river house mildura river elevation

River House

View all Projects >

Collaboration

The integrity of intelligent, efficient design is reflected throughout the EME team.

View this page >

Keep up to date with EME Design

For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are instructions on how to enable JavaScript in your web browser.