Mildura Eco Living Centre

Mildura, 2011

EME’s exciting sustainable architectural exemplar is the first stage in a 50 vision. The overal master plan is being developed in collaboration with CERES. A hub building and cafe for the new Environmental Park located in Mildura on the old landfill site. EME has had to be creative on a tight budget and involve the community in the build. This building will utilise the local earth and encorporate other locally sourced materials. Inside a sculptural earth wall morphs from seat, to bench, niche, sundial, room divider. The dramatic roof plane is the product of extensive solar diagramming. A slide from the main floor to the ground below, a playful addition for kids and the young at heart.

Mildura Council Information on project

Eco centre day


eco living centre

Related Projects

eme design river house mildura river elevation

River House

sound-studio-thornbury-high-north-elevation1

Thornbury Sound Studio

ag-hort-woodleigh-school-baxter-north-elevation1

Woodleigh Ag Hort

Trigeneration - Municipal Hub

House in the Sky

View all Projects >

Related Pages

EME

EME embodies the integrity of intelligent, efficient design. We create beautiful, sustainable buildings inspired by a process of dialogue and exchange.

View this page >

Keep up to date with EME Design

For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are instructions on how to enable JavaScript in your web browser.