Anderson Residence

Grey River, 2013

The Anderson house sits perched amongst the tree tops, its site sloping gently towards the ocean with a stunning view of the waves crashing to the shore below. Natural materials and its careful siting allow this building to sit harmoniously within the landscape it occupies. Windows frame views of sea and forest and careful consideration of ESD allows this building to make optimal use of solar access and cross-ventilation. The gardenis designed with consideration of permaculture principles allowing the occupants to grow their own food.

 

 Consultants

Builder: Andrew Bazell Building

Engineer: CO-STRUCT

Building Surveyor: NJG Building Surveyors

Land Surveyors: AH & LJ JEAVONS Land Surveyors

Geotechnical Engineer: Saunders Consulting Group

Energy Consultant: Greensphere Consulting

 

Products & Suppliers:

Ceiling fans: Haiku, Big Ass Fans

Rammed earth: Earth Structures
Insulation:

Windows: Composite double glazed windows and doors, Miglas

Roof Sheeting: Custom Orb & Tray Deck Woodland Grey , Colorbond

Floor Finishes: Hardwax Oil Matte, Whittle Wax

Floorboards: Messmate, Timber Zoo

Lighting: LED tube spots, T5 fluroescents, Da Voluce

Tiles: Feature Tiles Artedomus; National Tiles

Driveway: Diamond Grid, Galahad Geosystems

Heating: Thermalux Wood Boiler &  Centra coil Solar Hot water tank: Pivot Stove; Hydronic Panels: Radik Klasik Kolorado

 

 


Home office and daybed
Rammed earth wall in bunkroom ensuite
Private bunk room with ensuite and kitchenette

for more information, visit our case study page

STUDY

Key to our philosophy is a healthy appetite for learning, listening, discovering and questioning.

View this page >

Keep up to date with EME Design

For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are instructions on how to enable JavaScript in your web browser.